Afbalancering af dæk og hjul

 

Oplever du vibrationer og rystelser under kørsel, er det et tegn på at hjulene trænger til en afbalancering. Når hjulene er ude af balance belaster det både ophæng og hjullejre på din bil. Dækkene slides skævt, og rullemodstanden bliver større, så brændstofforbruget øges. 

Det er ikke kun bilen, der påvirkes af ubalance i hjulene. Vibrationer og rystelser kan forplante sig i hele bilen og forringe din køreglæde og komfort væsentligt. På længere strækninger kan du også opleve at blive mere træt.

Vi kan udføre afbalancering af hjulene til lave priser, der matcher tyske værkstedspriser. Det betyder helt konkret, at vi prismatcher på tilbud fra autoværksteder i Tyskland m. originale dele.

Alle vores afdelinger har professionelt udstyr der kan foretage en præcis korrigering af ubalancen i hjulene, så du opnår bedre køreegenskaber og sikrer din bil mod unødig slid på dæk, styretøj og ophæng.

Generelt

Hvornår skal hjulene afbalanceres?

Som hovedregel bør du få afbalanceret hjul, når der monteres nye dæk eller hjul. Både dæk og fælg kan være mere tung i den ene side end i den anden, hvilket skaber ubalance når hjulet roterer.

Skifter du til sommer- eller vinterhjul fra forrige sæson, er det ikke nødvendigt med mindre du oplever vibrationer og rystelser i bilen. Det kan dog alligevel være fornuftigt at få kontrolleret balancen i løbet af dækkets levetid.

Skal du have nye dæk, tilbyder Skorstensgaard dækmontering inkl. afbalancering fra kun kr. 955,-*

Du kan booke en tid online døgnet rundt. Vi besvarer din forespørgsel indenfor 48 timer på hverdage.

Hvad er afbalancering?

Ved afbalancering sikrer vi at massefordelingen i dæk og hjul er optimal. Der benyttes særligt udstyr, som måler balancen under rotation. Maskinen indikerer, hvor en eventuel modvægt skal skal placeres. Afhængigt af fælgens udformning, kan vægtene skjules bag egerne, hvilket giver et bedre udtryk.

Afbalancering forveksles ofte med sporing eller firhjuls-udmåling, men det er ikke det samme. Har din bil brug for sporing, vil du blandt andet bemærke at det er sværere at styre bilen, da den vil dreje til siden når rattet står lige. Bliv klogere på styretøjsudmåling.

*Der ydes ikke prisgaranti på dæk, fælge, montering og udskiftning og hjul