Aircondition service BYD

Et aircondition service er vigtigt for din BYD elbil, da mange elbiler køler batteripakken og andre vitale elektroniske komponenter med airconditionanlægget. For at opretholde en sund elbil anbefaler Skorstensgaard, at du får foretaget et A/C-service minimum hvert 2. år.

Når du får et A/C-service hos Skorstensgaard, autoriseret BYD Servicepartner BYD, tester vi airconditionanlægget grundigt igennem for utætheder efter BYD’s forskrifter. Herefter fylder vi op med kølemiddel, sporemiddel og olie til kompressoren, så din BYD elbil igen performer, som den skal.  

Under et aircon service gennemgår vi ikke blot klimaanlægget. Du kan også booke et airconditionrens til blot 299 kr. Og skal du have lavet et service og påfyldning af kølemiddel til aircondition på din BYD elbil, kan du nemt her indhente et rigtigt godt tilbud, så du er sikker på at få en god aircondition service pris. 

A/C-service tjekliste

 

A/C-service tjekliste BYD elbiler

Hos Skorstensgaard kan du med ro i sindet overlade din BYD elbil hos os. Vi er nemlig autoriseret BYD Servicepartnere, hvor vi har adgang til BYD’s procedure, og udfører et komplet A/C-service efter forskrifterne. Vores erfarne mekanikere er uddannet i, hvordan et service og evt. en reparation udføres på en BYD elbil, da det ikke er helt det samme som på en konventionel bil. 

Skorstensgaard udfører følgende:

  • Test af airconditionanlægget med en A/C-tester
  • Undersøgelse af elbilens køleevne
  • Kontrol af eCompressor
  • Kontrol af rør, tilslutninger, samlinger og blæser
  • Påfyldning af ekstra kølemiddel R1234YF
  • Tilsætning af DENSO ND-Oil 11
  • Påfyldning af sporemiddel
  • Genopfyldning af kølemiddel ved utæthed inden for én måned efter service

Find her din nærmeste BYD afdeling hos Skorstensgaard, hvis du har spørgsmål eller ønsker et tilbud.

Viden om: Aircon service

 

Vigtigt med airconditionservice på BYD elbiler

En BYD elbil kræver generelt mindre vedligeholdelse og service end brændstofdrevne biler. Men der nogle punkter, som er særligt vigtige på BYD elbiler – et af dem er servicering af airconditionsystemet 

Det er helt normalt, at en BYD elbil taber en smule kølemiddel, da det jo bliver brugt til blandt andet at nedkøle batteripakken og kabinen – især på varme dage. Men en elbil kan ikke tåle, at systemet er utæt, eller at det slet ikke virker. BYD elbiler skal have en optimeret temperaturstyring, ellers kan det have en negativ indflydelse på din BYD bil. Du kan nemlig risikere, at bliver airconditionsystemet ikke vedligeholdt, vil elbilen have en dårligere rækkevidde, fordi den vil få et større energiforbrug på ineffektiv køling fremfor fremdriften.

Vi anbefaler, at du minimum hvert 2. år får serviceret din BYD’s aircondition, så du kan være helt tryg ved, at elbilen performer optimalt. Det handler nemlig ikke blot om din komfort inde i kabinen, men det handler i høj grad også om BYD elbilens komfort og ydeevne.

 

Påfyldning kølemiddel

 

Kan du mærke, om din BYD elbil taber kølemiddel?

BYD elbilen vil stadig kunne køre, hvis den taber meget kølervæske, uden at du vil kunne mærke en forskel med det samme, hvis det ikke er noget, du er opmærksom på. Du kan med fordel lægge mærke til, om BYD elbilen begynder at performere dårligere i rækkevidde, end den hidtil har gjort – det kan være en indikator for, at den kan mangle kølemiddel. Derfor er det generelt en god idé, at du sørger for, at BYD bilen får serviceret A/C-anlægget i intervaller af minimum 2. år for at undgå et stort energiforbrug og en eCompressor, der slides op.

Husk, at taber en BYD elbil en smule kølemiddel, betyder det ikke, at der nødvendigvis er noget galt. Derfor vil der også være et naturligt behov for opfyldning af kølemiddel, når elbilen får et A/C-service – og det kan nemt variere, hvor meget eller lidt din BYD elbil skal have efterfyldt.

En sidste bemærkning herfra er, at det er ikke alle BYD elbiler, der køler batteripakken og øvrige elektroniske komponenter med airconditionsystemet. Derfor skal du tjekke, om din BYD køler med kølervæske eller med aircondition. Alle modeller har begge dele, men der kan være forskellige i, hvilke systemer, der køler diverse komponenter.

 

Kan du selv påfylde kølemiddel på BYD elbil?

På BYD elbiler kan du ikke selv påfylde kølemiddel. Årsagen er, at det er et kompliceret system, hvor du ikke selv kan tjekke, hvor meget kølemiddel, der er på din BYD bil.

Derudover, skal der også en særlig olie til, som bliver påfyldt under servicet af systemet. Olien, der er beregnet til netop aircondition, må ikke være elektrisk ledende. Dette kræver specielt udstyr, som Skorstensgaard selvfølgelig har.

Hos Skorstensgaard står vi altid klar til at hjælpe dig, hvis du er i tvivl om, hvorvidt din BYD elbil yder, som den skal, eller du direkte ved, at din aircondition ikke køler. Vores professionelle mekanikere går airconditionsystemet igennem for dig, så du trygt kan bevæge dig rundt på vejene.