Dækskifte og hjulskifte BYD elbiler

Skal du have skiftet dine hjul på din BYD elbil eller have monteret nye dæk på fælg? Hos Skorstensgaard, autoriseret BYD Servicepartner, kan vores erfarne mekanikere gøre det nemt og effektivt, når du har brug for hjulskifte fra sommer til vinter og vice versa eller dækmontering af dine nye dæk. 

Vi har mange års erfaring - uanset om du har brug for rådgivning, dækservice, hjulskifte, afbalancering mm, er vores team klar til at hjælpe dig, og sikrer samtidig en problemfri oplevelse for dig, hvor du kan komme sikkert på vejen igen. 

Prisen for hjulskifte er blot 449 kr., og gratis hvis du skal have skiftet dine dæk, så længe dækkene er købt hos os. Og skal du have købt og monteret dæk på fælge, kan du hurtigt og nemt indhente et godt tilbud hos Skorstensgaard. 

Her kan du nemt booke en tid, kontakte os eller indhente et tilbud.

Hjulskifte

 

Hjulskifte BYD

Pris hjulskifte 449,-

Hos Skorstensgaard kan vi nemt skifte dine hjul på din BYD elbil, når vi går fra sommer til vinter og omvendt. Et hjulskifte er, når du blot skal have skiftet fra dit ene sæt hjul, hvor dækkene er monteret på fælgen til det andet hjulsæt. 

Inden vi foretager et hjulskifte på din BYD elbil, tjekker vi altid, om dækkene kan køre en sæson mere med det mønster, der er på dækkene, eller om de trænger til at blive skiftet ud med nye. Vi står altid klar til at rådgive dig om hjulskiftet, og gør det også gerne for dig, så du slipper for bøvlet. 

 

BYD vinterdæk 

Du skal ikke kun køre med vinterdæk, når der er sne og is. Som nævnt tidligere kommer det an på vejtemperaturen, hvornår du skal skifte til vinterdæk. Årsagen er, at et vinterdæk har en højere andel af naturgummi og silika, som gør at gummiet er blødere. Det betyder, at når temperaturen falder under 7 grader i gennemsnittet, har vinterdækket et bedre vejgreb end et sommerdæk. 

Selvom det ikke er ulovligt at køre med sommerdæk om vinteren i Danmark, vil du opleve at blandt andet i Tyskland og Sverige, skal du køre med vinterdæk fra en vis dato. 

Og trænger dine vinterdæk til at blive skiftet ud med nye dæk, kan vi nemt klare den opgave for dig. Vores mekanikere har en stor erfaring i dækskifte, og sørger for, at din BYD elbil får de korrekte dæk på, som passer til netop dit kørselsbehov. 

 

BYD sommerdæk

Ligesom det er med vinterdæk, skal du have skiftet dine vinterhjul til sommerhjul, når temperaturen i gennemsnit kommer over de 7 grader i gennemsnittet, og derfor er det vejret, der afgør, hvornår du skifter til sommerdæk. Sommerdæk er hårdere i gummiet og har og mønsteret i dækkene er ikke så grove som på vinternedækkene, hvilket giver et godt vejgreb på både tørre og våde veje i det lune sommervejr. 

For at undgå lange ventetider ved først at få hjulskiftet eller monteret sommerdækkene på fælgene, når sommervejret for alvor bryder frem, anbefaler Skorstensgaard, at du får det gjort, så snart vejrforholdene er til det. En tommelfingerregel er omkring første april. 

Hos Skorstensgaard ordner vi gerne dine sommerdæk - så tag et smut forbi vores BYD værksteder. 

 

 

Montering af dæk på fælg

 

Dækservice og dækmontering på fælg BYD

Elbiler er generelt en del tungere end brændstofdrevet biler, og det gælder selvfølgelig også for BYD elbiler. Årsagen er, at batteripakken er stort og vejer en del. Derfor udsættes elbilens dæk også for en større belastning, hvor slidmønstrene påvirkes. Samtidig har elbiler herunder også BYD et større moment og ofte større acceleration på nogle BYD modeller, som giver et øget slid på dækket. 

 

Dækmønster 

Dækmønsteret på en BYD elbil må minimalt være på 1,6 mm, før det skal skiftes. Hos Skorstensgaard anbefaler vi dog, at dækkene skal skiftes ved 3 mm grundet sikkerheden ved et ordentligt vejgreb. Skorstensgaards erfarne og dygtige mekanikere er altid opmærksom på at kontrollere dækslid under serviceeftersynet af din BYD elbil, og trænger dine dæk til at blive skiftet, vil de selvfølgelig give besked. 

Skal du derfor have nye dæk, kan vi nemt montere dine nye vinterdæk, sommerdæk eller helårsdæk på fælgene - billigt og professionelt. 

Læs mere om dækmønstre her.

 

Nye dæk og dækvalg BYD elbil

Når det kommer til dækvalg til din BYD, er det vigtigt at forstå bilens specifikke krav og behov. BYD elbiler kan have specifikke dækstørrelser og -typer, der er nøje tilpasset deres køreegenskaber. Der er nemlig udviklet dæk til elbiler, der har en høj loadindex og en lav kørselsmodstand, fordi elbiler er tungere.

Netop fordi en BYD elbil er en del mere lydløs end en konventionel bil, har du faktisk mulighed for at få nogle dæk, der har et specifikt mærkat med ”silence”. Disse dæk er særligt beregnet til at formindske dækstøj, så det ikke larmer så meget inde i kabinen, når du kører.

Vores eksperter kan vejlede dig om det ideelle dækvalg, der sikrer optimal ydeevne og komfort for din BYD. 

Du skal selvfølgelig også have skiftet dine dæk på din BYD elbil, hvis dækkene er slidte eller møre. Og er du punkteret i sådan en grad, at det ikke kan lappes, så skal dit dæk naturligvis også skiftes. Vi er klar til at hjælpe dig uanset, hvilken type hjulskifte, du har brug for.

 

 

 

Afbalancering og sporing

 

Afbalancering af dæk BYD

Afbalancering af dæk på din BYD elbil er afgørende for at sikre en behagelig og sikker kørsel. Når et dæk monteres på en fælg, eller der skiftes hjul, kan der opstå ubalancer, hvilket resulterer i vibrationer og ujævnt slid på dækket, når du kører i din BYD elbil.

Afbalancering af dæk på din BYD bil, indebærer placering af små blyvægte på fælgen for at modvirke eventuelle ubalancer, der skyldes variationer i dækkets masse og fælgens konstruktion. Ved hjælp af dækudstyr kontrollere vi elbilens dæk, om de er i balance, og vægtene placeres nøjagtigt for at sikre, at dækket roterer jævnt. Dette hjælper med at forlænge levetiden af dækkene, da det reducerer belastningen på disse og sikrer, at din BYD bil ikke ryster, når du kører.  

Skorstensgaard anbefaler, at din BYD elbil får foretaget en afbalancering mindst én gang i året, som kan gøres, når du enten får skiftet til vinter- eller sommerdæk.

 

Sporing af dæk BYD

En sporing af din BYD elbils hjul betyder, at hjulenes vinkler justeres, således de står vinkelret mod underlaget og parallelt med hinanden. Optimal dæksporing på din BYD er afgørende for elbilens ydeevne og sikkerhed. Med den øgede vægt og moment fra batterierne kræver BYD elbiler præcis justering for at maksimere effektiviteten og forlænge dækkenes levetid.  

Ved korrekt sporing minimeres sliddet på dækkene, hvilket forbedrer rækkevidden og reducerer energiforbruget. Det sikrer også jævn kørsel og stabilitet, hvilket er afgørende for elbilens køreegenskaber.

Forhør dig hos et af vores BYD-Servicepartner værksteder for at få professionel vejledning og service til dine dæk og hjul. Få et tilbud i dag og hør mere om, hvordan vi kan holde din BYD kørende sikkert og problemfrit i mange år fremover.