Hybrid- og elbil service

Fra 750,- 

Få professionel hybrid- og elbil-service hos din lokale Skorstensgaard. Vores erfarne mekanikere er løbende på videreuddannelse i teknologi inden for hybrid- og elbiler, så du altid kan regne med den nyeste viden. Samtidig har vi det rigtige kvalitetsudstyr til at servicere og reparere din elektriske bil.

Sådan tilbyder vi service på el- og hybridbiler

Vores service på el- og hybridbiler dækker over:

  • Service efter bilfabrikkens forskrifter som beskrevet i servicebogen
  • Vi bruger kun godkendte reservedele
  • Du får gratis vejhjælp i hele Danmark
  • 100% fabriksgaranti

Med tryg og erfarent service på vores værksted kan du nyde kørslen i din el- eller hybridbil uden bekymringer. Find din lokale afdeling, og få serviceret din hybrid- eller elbil i dag.

Elbiler

Service af eldrevne biler 

Din elbil har brug for service i nogenlunde samme intervaller som en tilsvarende bil med forbrændingsmotor. Det er på trods af, at en elbil består af langt færre mekaniske sliddele. Til gengæld er der ofte et øget behov for service af bremserne.

Elbilens bremser bliver nemlig brugt i mindre grad end hos konventionelle biler, fordi elbilen i højere grad motorbremser. Det giver større risiko for rust og skidt i bremserne, hvilket går ud over bremseevnen. Ligeledes skal du få testet og vedligeholdt batteripakken i din nye elbil.

De fleste elbiler har brug for service mindst én gang årligt, afhængig af model og mærke, eller når de har kørt cirka 15.000-30.000 km. Du kan altid finde bilens serviceinterval i servicebogen.

Hybridbiler

Hvor tit skal min hybridbil eller plug-in hybrid have service?

Langt de fleste hybridbiler har samme interval som en tilsvarende bil med brændstof. Det skyldes, at el-motoren på en hybridbil stadig har olie og ligner motoren på en almindelig bil. 

Ligesom på en elbil kan din hybridbil eller plug-in hybrid også have et større behov for at få efterset bremser. Hybrider motorbremser nemlig også mere end deres søskende på rent brændstof.

Du kan altid finde bilens serviceinterval i servicebogen eller kontakte os, hvis du er i tvivl.

Generelt

Oplev færre udgifter på service af elbil og hybridbil

Alle biler skal med jævne mellemrum til grundig serviceeftersyn. Det kan for eksempel være, at du skal have tjekket bilens gearkasse, koblingen, tandremmen eller lignende, der bliver slidt eller går i stykker. Og det koster naturligvis penge.

Men ejer du en nyere hybrid- eller elbil, så kan du ofte forvente en lavere regning. Omfanget af serviceeftersynet på din elbil er nemlig væsentlig mindre end på en tilsvarende brændstofbil. Faktisk er en elmotor så teknisk ukompliceret, at der kun indgår en visuel kontrol af den i serviceplanen. Dermed er en elbil som regel også billig i service og reparationer.

Til gengæld skal du forvente vedligeholdelse og reparation af blandt andet bremsevæske, batteri og ikke mindst bremser. Selvom du for eksempel bruger bremserne mindre end på almindelige biler, fordi du slipper speederen og dermed “motorbremser”, så skal din elbil stadig have skiftet bremsevæske – ligesom en konventionel bil.

Hos Skorstensgaard står vores mekanikere heldigvis klar til at servicere din bil – uanset om den kører på el, benzin eller begge dele. Læs mere om fordele og ulemper ved el- og hybridbiler, og spørg dit lokale værksted om mulighederne for netop din bil. Vi matcher tilbud fra autoværksteder i Tyskland med originale dele, så du får god service til lave priser.

Er garanti på elbiler og hybridbiler samme som almindelige biler?

Skorstensgaard dækker 100% på fabriksgarantien, når du får serviceret din hybrid og elbil efter fabrikkens forskrifter (Service efter Bogen). Skulle det mod forventning ske, at en garantisag afvises på grund af en reparation, som vi har udført, så sørger vi for at reparationen udbedres på et af vores værksteder, helt uden beregning for dig. For hybridbilerne er der generelt ikke anderledes garantibestemmelser, end der er for andre biler. Du kan dog opleve særlige garantiperioder for batteripakken og enkelte hybriddele.

For elbiler er der en mere opdelt garantibestemmelse. Det betyder, at garantien for batteriet er længere end for resten af bilen. Det hele står beskrevet i bilens papirer.

Batteri – test og garanti

På mange el- og hybridbiler kan du få op til otte års garanti på batteripakken. 

Nogle fabrikanter kræver, at batteriet bliver testet eller udmålt på det autoriserede værksted, ligesom de kræver at du også skal overholde kontrol af karosseri på mærkeværkstedet, før garantien af lak er gyldig - disse tjek kan koste et gebyr.

Det er derfor vigtigt, at du undersøger hvilke garantier der gælder for netop din el- eller hybridbil.