Få tandremsskift til stærk pris

 

Hos Skorstensgaard kan du få et uforpligtende tilbud på at få skiftet tandrem i bilen til en stærk pris - inklusive vandpumpe og kilerem. 

Vi har nemlig en ambition om at være billigere end mærkeværksteder. Naturligvis samtidig med at du får god service og en kvalitet der er lige så høj som på mærkeværkstedet. Vi klarer alle reparationer på alle bilmærker og årgange. 

Udskiftning af tandrem hos professionelle

Vi udfører tandremsskift med solidt faglighed og professionalisme. Vores værksteder står inde for at alle reparationer bliver foretaget korrekt og overholder alle anvisninger. Hos os får du en kompetent værksteds-oplevelse til en god pris.

Book nemt en tid til skift af tandrem på din bil eller få et gratis uforpligtende tilbud.

Generelt

 

Hvornår skal jeg skifte bilens tandrem?

Det kan variere meget, hvornår din bil har brug for et tandremsskift. Det afhænger af bilens mærke, og hvor mange kilometer bilen kører mellem hvert skift.

Da tandremmen er lavet af gummi, så vil den mørne med tiden. Du bør derfor skifte din tandrem efter det interval fabrikken foreskriver, uanset hvor lidt du kører. Skifter du den ikke, kan tandremmen forvolde store skader på din bils motor.

Hold øje med din bils servicebog

I bilens servicebog kan du se det anbefalede tidspunkt for udskiftning af tandrem til netop din bil. Dog ændrer bilfabrikanten af og til tidspunktet, så udskiftningen eksempelvis skal ske tidligere, end hvad der står i servicebogen.

Er der ikke anført noget i servicebogen om, hvornår bilens tandrem sidst er blevet udskiftet, anbefaler vi, at du får en mekaniker til at kontrollere tandremmen. Hos Skorstensgaard er vi naturligvis altid opdaterede på de aktuelle anbefalinger omkring udskiftning af tandrem.

Er du dermed i tvivl, så er du velkommen til at kontakte os for råd og vejledning. Er din bil udstyret med en taktkæde, kan vi naturligvis også udskifte denne, hvis den er blevet strukket eller knækket.

Gode råd

 

Derfor bør du få tandremmen skiftet

En tandrem er en rem lavet af kraftig, syntetisk gummi, der holder komponenterne i bilens motor i synkronisering. Det vil sige, at tandremmen sørger for, at krumtappen kører i samme takt som knastakslen i toppen af motoren. Det er dog ikke alle biler, der har en tandrem. Andre biler kører med en kæde i stedet, som er designet til at holde hele bilens levetid.

På grund af tandremmen undgår du, at stempler og ventiler banker ind i hinanden og dermed bliver ødelagte. Din bils tandrem er med andre ord en vigtig del af motoren og er med til, at den fungerer.

Går remmen i stykker, kan den forårsage alvorlige skader på motoren. Hvis du for eksempel kører i bilen, og tandremmen sprænger, så går det ud over motorens ventiler og stempler. Sker det, så skal du i værste fald udskifte hele motoren – og det er en markant dyrere reparation, end hvis en professionel mekaniker får lavet et tandremsskift i tide.

Derfor anbefaler vi altid, at du holder øje med tandremmen på din bil. Det er især vigtigt, hvis du har købt en brugt bil og ikke ved, hvornår der sidst blev lavet et tandremsskift på den.

Læs mere om, hvorfor tandremmen er så vigtig for din bil, og få et godt tilbud på din bils reparation.

Skift tandrem og vandpumpe samtidigt

At få skiftet tandremmen er en tidskrævende og avanceret opgave. Det kan derfor være en stor fordel for dig at både skifte tandrem og vandpumpe på samme tid.

Bilens vandpumpe holder motoren nedkølet ved at pumpe vand og kølevæske rundt i motoren når bilen kører. Pumpen sidder ofte bag ved tandremmen og har sjældent en længere levetid end det interval, som tandremmen har. Når mekanikeren alligevel har tandremmen afmonteret kan han/hun ligeså godt skifte vandpumpen samtidig, så du ikke skal bestille en ny tid et par måneder senere for at få skiftet vandpumpen.

Er det tid til en reparation eller et tjek? Så besøg din nærmeste Skorstensgaard-afdeling i Danmark, hvor vi kan hjælpe dig – uanset bilmodel og bilmærke.